espa

banner

Μελέτη & εγκατάσταση φυσικού αερίου


Σας προσφέρουμε ολοκληρωμένη μελέτη & εγκατάσταση φυσικού αερίου από τα έμπειρα συνεργεία και τους μηχανικούς μας. Με μία δωρεάν επίσκεψη στον χώρο σας, σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες και καταλήγουμε στην βέλτιστη λύση, προσαρμοσμένη πάντα στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Η επιχείρηση μας έχει παραδόσει και παρακολουθεί πάνω από 1.500 οικιακές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

Εποικινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε μία επίσκεψη και να καταλήξουμε στην καλύτερη λύση για την δική σας εγκατάσταση!


Διαδικασία Εγκατάστασης:

Για τη θέρμανση του διαμερίσματος με φυσικό αέριο θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας Ατομικός Λέβητας Αερίου. Η συσκευή αυτή είναι συνήθως επιτοίχιας τοποθέτησης και η εγκατάστασή της μπορεί να γίνει εντός ή εκτός (σε μπαλκόνι) του διαμερίσματος

Εάν το διαμέρισμα διαθέτει αυτόνομο κύκλωμα θέρμανσης

Όταν το διαμέρισμα διαθέτει αυτόνομο κύκλωμα θέρμανσης, δηλαδή όταν ήδη λειτουργεί την θέρμανσή του κατά βούληση με δικό του θερμοστάτη, τότε υπάρχει σημείο στο επίπεδο του διαμερίσματος στο οποίο γίνετε η διανομή του νερού θέρμανσης στα θερμαντικά σώματα του διαμερίσματος (Συλλέκτης ή Κολλεκτέρ).

Για τη λειτουργία της θέρμανσης με ατομικό λέβητα, αρκεί η σύνδεση του λέβητα με το σημείο διανομής του διαμερίσματος με ταυτόχρονη αποκοπή-διακοπή της παροχής θερμού νερού από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης.

Εάν το διαμέρισμα ΔΕΝ διαθέτει αυτόνομο κύκλωμα θέρμανσης

Είναι η πιό σύνηθης περίπτωση, κυρίως στις παλαιότερες πολυκατοικίες όπου συναντάμε συνήθως τη λεγόμενη κατακόρυφη διάταξη θέρμανσης κατά την οποία διασπαρμένες κατακόρυφες στήλες θέρμανσης ξεκινώντας από το κατώτερο επίπεδο του κτιρίου τροφοδοτούν όλα τα σώματα που βρίσκονται σε κοινή κατακόρυφη για όλα τα επίπεδα της πολυκατοικίας. Σε συτήν την περίπτωση το υφιστάμενο δίκτυο ΔΕΝ μπορεί να εξυπηρετηθεί από ατομικό λέβητα δεδομένου ότι δεν είναι απομονωμένο από τα υπόλοιπα διαμερίσματα του κτιρίου.

Θα πρέπει τότε, τα θερμαντικά σώματα του διαμερίσματος να δικτυωθούν εκ νέου με κατασκευή οριζοντίων σωληνώσεων και ταυτόχρονα να γίνει αποκοπή και σφράγισμα των υφιστάμενων παροχών (εάν η παλιά κεντρική θέρμανση συνεχίζει να χρησιμοποιείται από άλλους ενοίκους) από το κατακόρυφο δίκτυο. Το νέο κύκλωμα κατασκευάζεται με ζεύγος σωλήνων που ξεκινούν από τον ατομικό λέβητα, διατρέχουν επίτοιχα (στους εσωτερικούς ή και στους εξωτερικούς τοίχους) το διαμέρισμα και συνδέονται με όλα τα θερμαντικά σώματα του διαμερίσματος. Συχνά και για διάφορους λόγους είναι σκόπιμη η μετατόπιση των θερμαντικών σωμάτων από τις αρχικές τους θέσεις.

Τα υπάρχοντα σώματα καλοριφέρ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εφόσον είναι σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει όμως να γίνει πλύσιμο εσωτερικά για να απομακρυνθούν ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια λειτουργίας τους και να τοποθετηθεί στην εγκατάσταση μαγνητικό φίλτρο το οποίο δεν θα επιτρέπει την είσοδο στον λέβητα ακαθαρσιών από τα παλιά σώματα. Επιπλέον γίνεται χρήση ειδικών υγρών τα οποία αποτρέπουν περαιτέρω διάβρωση των σωμάτων.

Εάν διαμέρισμα δεν διαθέτει καθόλου εγκατάσταση θέρμανσης με σώματα νερού (καλοριφέρ). 

Όταν το διαμέρισμα δεν έχει καθόλου θέρμανση με καλοριφέρ θα πρέπει να κατασκευασθεί οριζόντιο δίκτυο θέρμανσης (όπως στην παραπάνω περίπτωση) και επιπλέον να εγκατασταθούν και θερμαντικά σώματα.

Λειτουργία Θέρμανσης:

Ο έλεγχος της λειτουργίας της θέρμανσης μποπρεί να γίνει με απλό θερμοστάτη χώρου (θα πρέπει να εγκατασταθεί εάν δεν υπάρχει) ή με ειδικό ελεγκτή που διαθέτει προχωρημένες λειτουργίες (αντιστάθμιση, προγραμματισμό κλπ). Πλέον υπάρχουν επιλογές για ασύρματο θερμοστάτη καθώς και χειρισμός μέσω διαδικτύου.

Διαδικασία Ενεργοποίησης παροχής Φυσικού Αερίου:

1) Αρχικά πρέπει να γίνει σύμβαση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου με την εταιρία διανομής, η οποία στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης είναι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

2) Η ΕΔΑ θα επισκεφτεί τον χώρο σας και θα αποφασίσει πού θα τοποθετηθεί ο μετρητής αερίου της οικίας. Εκείνη είναι υπεύθυνη για να φτάσει το δίκτυο μέχρι τον μετρητή του αερίου.

3) Εσείς θα πρέπει να επιλέξετε τον πάραχο Φυσικού Αερίου, ο οποίος έιναι άλλος από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Η εταιρία μας συνεργάζετε με την εταιρία Φυσικό Αέριο αλλά δεν είναι απαραίτητο να συνδεθείτε με τη συγκεκριμένη εταιρία αλλά με όποια εσείς επιθυμείτε. Εάν επιλέξετε την Φυσικό Αέριο, αναλαμβάνουμε τα διαδικαστικά εμείς.

4) Στη συνέχεια, γίνεται από εμάς η μελέτη εγκατάστασης Φυσικού Αερίου και υποβάλεται για έγκριση στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η οποία αφορά το κομμάτι από τον μετρητή έως και τον λέβητα Φυσικού Αερίου (ή και την κουζίνα Φυσικού Αερίου, εάν υπάρχει). Εφόσον εγκριθεί, ξεκινάμε την εγκατάσταση και με την ολοκλήρωσή των εργασιών, υποβάλεται από εμάς η Τεχνική Έκθεση των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν.

5) Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη συνέχεια επισκέπτεται τον χώρο σας ώστε να ελέγξει την εγκατάσταση και εφόσον δεν υπάρχει κάποια παρατήρηση προχωράει στην ενεργοποίηση του μετρητή.

6) Τέλος, ο εξοιδικευμένος τεχνικός της εταιρίας μας, προχωράει στην αρχική έναυση του λέβητα και την μέτρηση της καύσης όπου και εκδίδεται το πιστοποιητικό, το οποίο κατατίθεται στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Η εταιρία μας αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου την εγκατάσταση σας και θα σας την παραδόσει εν λειτουργία!

Το κόστος της εγκατάστασης δεν μπορεί να υπολογιστεί χωρίς την επίσκεψη στο χώρο σας και την καταγραφή των απαιτήσεων και των ιδιαιτεροτήτων της οικίας σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κανονίσουμε ραντεβού και να σας επισκεφτούμε εντελώς δωρέαν και να σας δώσουμε την ολοκληρωμένη και λεπτομερή προσφορά μας.

Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα λεβήτων αερίου. Μπορείτε να δείτε τις προτάσεις μας στα παρακάτω link:

Ιταλικοί Λέβητες αερίου BAXI με 6 χρόνια εγγύηση

Γερμανικοί λέβητες Αερίου WOLF με 4 χρόνια εγγύηση

Τούρκικοι λέβητες αερίου DemirDoküm με 6 χρόνια εγγύηση

Έχουμε δυνατότητα προσφοράς πληθώρας άλλων λεβήτων αερίου, πολλών κατασκευαστών και τύπων. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε.