espa

banner

Μελέτη & εγκατάσταση φυσικού αερίου


Σας προσφέρουμε ολοκληρωμένη μελέτη & εγκατάσταση φυσικού αερίου από τα έμπειρα συνεργεία και τους μηχανικούς μας. Με μία δωρεάν επίσκεψη στον χώρο σας, σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες και καταλήγουμε στην βέλτιστη λύση, προσαρμοσμένη πάντα στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Η επιχείρηση μας έχει παραδόσει και παρακολουθεί πάνω από 1.800 οικιακές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

Εποικινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε μία επίσκεψη και να καταλήξουμε στην καλύτερη λύση για την δική σας εγκατάσταση!


Διαδικασία Εγκατάστασης:

Για τη θέρμανση του διαμερίσματος με φυσικό αέριο θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας Ατομικός Λέβητας Αερίου. Η συσκευή αυτή είναι συνήθως επιτοίχιας τοποθέτησης και η εγκατάστασή της μπορεί να γίνει εντός ή εκτός (σε μπαλκόνι) του διαμερίσματος. Εδώ μπορείτε να δείτε την πληθώρα των λεβήτων που μπορούμε να σας προσφέρουμε.

Εάν το διαμέρισμα διαθέτει αυτόνομο κύκλωμα θέρμανσης

Όταν το διαμέρισμα διαθέτει αυτόνομο κύκλωμα θέρμανσης, δηλαδή όταν ήδη λειτουργεί την θέρμανσή του κατά βούληση με δικό του θερμοστάτη, τότε υπάρχει σημείο στο επίπεδο του διαμερίσματος στο οποίο γίνετε η διανομή του νερού θέρμανσης στα θερμαντικά σώματα του διαμερίσματος (Συλλέκτης ή Κολλεκτέρ).

Για τη λειτουργία της θέρμανσης με ατομικό λέβητα, αρκεί η σύνδεση του λέβητα με το σημείο διανομής του διαμερίσματος με ταυτόχρονη αποκοπή-διακοπή της παροχής θερμού νερού από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης.

Εάν το διαμέρισμα ΔΕΝ διαθέτει αυτόνομο κύκλωμα θέρμανσης

Είναι η πιό σύνηθης περίπτωση, κυρίως στις παλαιότερες πολυκατοικίες όπου συναντάμε συνήθως τη λεγόμενη κατακόρυφη διάταξη θέρμανσης κατά την οποία διασπαρμένες κατακόρυφες στήλες θέρμανσης ξεκινώντας από το κατώτερο επίπεδο του κτιρίου τροφοδοτούν όλα τα σώματα που βρίσκονται σε κοινή κατακόρυφη για όλα τα επίπεδα της πολυκατοικίας. Σε συτήν την περίπτωση το υφιστάμενο δίκτυο ΔΕΝ μπορεί να εξυπηρετηθεί από ατομικό λέβητα δεδομένου ότι δεν είναι απομονωμένο από τα υπόλοιπα διαμερίσματα του κτιρίου.

Θα πρέπει τότε, τα θερμαντικά σώματα του διαμερίσματος να δικτυωθούν εκ νέου με κατασκευή οριζοντίων σωληνώσεων και ταυτόχρονα να γίνει αποκοπή και σφράγισμα των υφιστάμενων παροχών (εάν η παλιά κεντρική θέρμανση συνεχίζει να χρησιμοποιείται από άλλους ενοίκους) από το κατακόρυφο δίκτυο. Το νέο κύκλωμα κατασκευάζεται με ζεύγος σωλήνων που ξεκινούν από τον ατομικό λέβητα, διατρέχουν επίτοιχα (στους εσωτερικούς ή και στους εξωτερικούς τοίχους) το διαμέρισμα και συνδέονται με όλα τα θερμαντικά σώματα του διαμερίσματος. Συχνά και για διάφορους λόγους είναι σκόπιμη η μετατόπιση των θερμαντικών σωμάτων από τις αρχικές τους θέσεις.

Τα υπάρχοντα σώματα καλοριφέρ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εφόσον είναι σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει όμως να γίνει πλύσιμο εσωτερικά για να απομακρυνθούν ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια λειτουργίας τους και να τοποθετηθεί στην εγκατάσταση μαγνητικό φίλτρο το οποίο δεν θα επιτρέπει την είσοδο στον λέβητα ακαθαρσιών από τα παλιά σώματα. Επιπλέον γίνεται χρήση ειδικών υγρών τα οποία αποτρέπουν περαιτέρω διάβρωση των σωμάτων.

Εάν διαμέρισμα δεν διαθέτει καθόλου εγκατάσταση θέρμανσης με σώματα νερού (καλοριφέρ). 

Όταν το διαμέρισμα δεν έχει καθόλου θέρμανση με καλοριφέρ θα πρέπει να κατασκευασθεί οριζόντιο δίκτυο θέρμανσης (όπως στην παραπάνω περίπτωση) και επιπλέον να εγκατασταθούν και θερμαντικά σώματα.

Λειτουργία Θέρμανσης:

Ο έλεγχος της λειτουργίας της θέρμανσης μποπρεί να γίνει με απλό θερμοστάτη χώρου (θα πρέπει να εγκατασταθεί εάν δεν υπάρχει) ή με ειδικό ελεγκτή που διαθέτει προχωρημένες λειτουργίες (αντιστάθμιση, προγραμματισμό κλπ). Πλέον υπάρχουν επιλογές για ασύρματο θερμοστάτη καθώς και χειρισμός μέσω διαδικτύου.

Διαδικασία Ενεργοποίησης παροχής Φυσικού Αερίου:

1) Αρχικά πρέπει να γίνει σύμβαση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου με την ελληνική εταιρία διανομής αερίων, η οποία είναι η ΕΝΑΟΝ EDA.

2) Η ΕΝΑΟΝ ΕDA θα επισκεφτεί τον χώρο σας και θα αποφασίσει πού θα τοποθετηθεί ο μετρητής αερίου της οικίας. Εκείνη είναι υπεύθυνη για να φτάσει το δίκτυο μέχρι τον μετρητή του αερίου.

3) Εσείς θα πρέπει να επιλέξετε τον πάρoχο Φυσικού Αερίου, ο οποίος δεν είναι η ΕΝΑΟΝ EDA (είναι μόνο ο διανομέας). Η εταιρία μας συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Ενέργειας-Φυσικό Αέριο (link εδώ), δεν είναι απαραίτητο να συνδεθείτε με τη συγκεκριμένη εταιρία, αλλά με όποια εσείς επιθυμείτε. Εάν επιλέξετε την Φυσικό Αέριο, αναλαμβάνουμε τα διαδικαστικά εμείς, χωρίς καμία απολύτως χρέωση.

4) Στη συνέχεια, γίνεται από εμάς η μελέτη εγκατάστασης Φυσικού Αερίου και υποβάλεται για έγκριση στην ΕΝΑΟΝ EDA, η οποία αφορά το κομμάτι από τον μετρητή έως και τον λέβητα Φυσικού Αερίου (ή και την κουζίνα Φυσικού Αερίου, εάν υπάρχει). Εφόσον εγκριθεί, ξεκινάμε την εγκατάσταση και με την ολοκλήρωσή των εργασιών, υποβάλεται από εμάς η Τεχνική Έκθεση των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν.

5) Η ΕΝΑΟΝ EDA στη συνέχεια επισκέπτεται τον χώρο σας ώστε να ελέγξει την εγκατάσταση και εφόσον δεν υπάρχει κάποια παρατήρηση προχωράει στην ενεργοποίηση του μετρητή.

6) Τέλος, εξειδικευμένος τεχνικός της εταιρίας μας, προχωράει στην αρχική έναυση του λέβητα και την μέτρηση της καύσης όπου και εκδίδεται το πιστοποιητικό, το οποίο κατατίθεται στην ΕΝΑΟΝ EDA και ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Η εταιρία μας αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου την εγκατάσταση σας και θα σας την παραδόσει εν λειτουργία!

Το κόστος της εγκατάστασης δεν μπορεί να υπολογιστεί χωρίς την επίσκεψη στο χώρο σας και την καταγραφή των απαιτήσεων και των ιδιαιτεροτήτων της οικίας σας. Δυστυχώς, πολλές εταιρείες του χώρου μας επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τον ενδιαφερόμενο πελάτη με ''εγγυήμενες'' ελάχιστες τιμές ''πλήρους'' εγκατάστασης και λοιπά επικοινωνιακά ''τρικ''. Παρακάτω, θα προσπαθήσουμε να σας αναλύσουμε τα διαφορετικά κομμάτια από τα οποία αποτελείται μία εγκατάσταση φυσικού αερίου, ώστε ο αναγνώστης να αντιληφθεί την συνθετότητα του θέματος.

α. Επιλογή λέβητα: Ο λέβητας αποτελεί το ακριβότερο στοιχείο της εγκατάστασης (και το βασικότερο, αλλά εδώ δεν θα γίνει λόγος για τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των λεβήτων). Ένας λέβητας, ανάλογα με την χώρα προέλευσης του, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, την διάρκεια εγγύησης του κ.ά. μπορεί να έχει από ένα κόστος της τάξεως των 900+ ευρώ ως ακόμη και ποσά που προσεγγίζουν τις 2.000 ευρώ! Οπότε το εύρος της χρηματικής διαφοράς μόνο λόγω λέβητα μπορεί να είναι ως και 1000 ευρώ!

β. Θερμαντικά σώματα: Η διάσταση τους, η χώρα προέλευσης, η εγγύηση τους, ο τύπος σύνδεσης τους (εξωτερικού ή εσωτερικού βρόγχου), η εμφάνιση τους (ίσια ή κλασσικά) και άλλοι παράγοντες καθορίζουν την τιμή τους. Για παράδειγμα πέντε σώματα τούρκικης προέλευσης (για παράδειγμα τα πολύ αξιόπιστα και value for money σώματα της Copa, πληροφορίες εδώ) μπορεί να έχουν κόστος 500 ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα γερμανικά σώματα της Kermi (πληροφορίες εδώ) 850 ευρώ.

γ. Είδος σωληνώσεων δικτύου: Η επιλογή των σωληνώσεων  επηρεάζει σε πολύ σημαντικό βαθμό το συνολικό κόστος. Κάθε εφαρμογή έχει και το κατάλληλο είδος σωληνώσεων για να κατασκευαστεί. Μπορεί να επιλεγεί χαλκός για εμφανείς εσωτερικές εγκαταστάσεις όπου η αισθητική είναι  πολύ σημαντική ή θερμοκολλητή σωλήνα με υαλόνημα σε περιπτώσεις μικρών δικτύων όπου επιθυμούμε το κόστος να παραμείνει  σε χαμηλά επίπεδα ή ακόμη και πολυστρωματική σωλήνα αλουμινίου όταν το δίκτυο είναι μικρό ή πρόκειται να συνδεθούμε σε ένα συλλέκητ/κολλεκτέρ. Όπως είναι  ευνόητο το κόστος των χαλκοσωλήνων είναι υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου κόστος της θερμοκολλητής σωλήνας ή ακόμη και 30-40% υψηλότερο από το αντίστοιχο των πολυστρωματικών σωληνώσεων.

δ.Μέγεθος εγκατάστασης: Όπως είναι λογικό το μέγεθος της εγκατάστασης επηρεάζει τα πάντα δραματικά (μήκος σωληνώσεων, ισχύ λέβητα, αριθμός θερμαντικών σωμάτων κλπ.). Οπότε, η τιμή μίας πλήρους εγκατάστασης αερίου δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ίδια για μία γκαρσονιέρα και ένα σπίτι με τρία δωμάτια ή μία μονοκατοικία.

ε.Τεχνικές ιδιαιτερότητες: Τι εννοούμε με αυτό τον όρο; Όλες τις παραμέτρους που διαφοροποιούν το κάθε σπίτι. Ας πάρουμε την γραμμή αερίου (δηλαδή την σύνδεση του μετρητή αερίου με τον λέβητα). Σε κάποιες περιπτώσεις ο μετρητής μπορεί να τοποθετηθεί από την ΕΝΑΟΝ EDA στο μπαλκόνι, ενώ σε άλλες στην ταράτσα ή στην πυλωτή της οικοδομής. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε ένα κόστος ιδιαίτερα χαμηλό λόγω της μικρής απόστασης του λέβητα από τον μετρητή, ενώ στη δεύτερη το κόστος μπορεί να είναι ακόμη και δεκαπλάσιο ανάλογα με το συνολικό μήκος σωλήνωσης. Ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας είναι η απόσταση του σημείου εγκατάστασης του λέβητα από το σημείο σύνδεσης του ζεστού νερού χρήσης και της παροχής του κρύου. Αυτοί οι δύο παράμετροι δεν είναι οι μόνες, αλλά απλά δύο από πολλές.

στ.Επιπλέον υπηρεσίες & εξοπλισμός: Υπάρχουν διάφορες επιπλέον επιλογές που μπορούν να προσφερθούν και επηρεάζουν την τελική τιμή. Αυτές είναι η τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών στα θερμαντικά σώματα, η προμήθεια θερμοστατών με επιπλέον επιλογές (όπως wifi, χρονοπρογραμματισμό και άλλα), πιθανός χημικός καθαρισμός δικτύου (σε περίπτωση σύνδεσης με υπάρχον δίκτυο) και άλλα.

Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι είναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟΝ να σας προσφέρει κάποιος τιμή που να προσεγγίζει την πραγματικότητα, χωρίς να δει από κοντά την εγκατάσταση. Επικοινωνήστε μαζί μας ΑΜΕΣΑ για να κανονίσουμε ραντεβού και να σας επισκεφτούμε εντελώς δωρέαν ώστε να σας δώσουμε την ολοκληρωμένη και λεπτομερή προσφορά μας.

Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα λεβήτων αερίου. Μπορείτε να δείτε τις προτάσεις μας στα παρακάτω link:

Ιταλικοί Λέβητες αερίου BAXI με εγγύηση έως και 10 έτη

Γερμανικοί λέβητες Αερίου WOLF με 5 χρόνια εγγύηση

Τούρκικοι λέβητες αερίου DemirDoküm με 6 χρόνια εγγύηση

Έχουμε δυνατότητα προσφοράς πληθώρας άλλων λεβήτων αερίου, πολλών κατασκευαστών και τύπων. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε.